.                                                                          

HET BELEEFDE GENOT vzw

hetbeleefdegenot.be
Home
Even voorstellen
Wie is wie?
     Lid worden
Te beleven
Beleefd
Toverberg
Publicaties
Fotogalerij
     Kunstenaars
 
Links/Sponsors
     Contact

    

TE BELEVEN

2018

 

Joseph Roth

 

Bezoek aan de Triënnale Brugge

 

 

'Triënnale Brugge 2018 | Liquid City - Vloeibare Stad' hanteert vanuit de specifieke Brugse context het beeld van de vloeibare hedendaagse stad als symbool voor positieve maatschappelijke en urbane veranderingen. Kunstenaars, architecten en wetenschappers worden uitgenodigd om - in nauwe samenwerking met bewoners en bezoekers - antwoorden op crisismomenten in de vloeibare maatschappij te formuleren. Triënnale Brugge 2018 creëert via coöperatieve creatieve processen kansen voor een nieuw ontmoeten tussen diverse stadsgebruikers. Toevallige synergiën, plotse inzichten en duurzame oplossingen stimuleren de verbeelding van de stad. Deze processen leiden tot een ander begrip van de vloeibare stedelijkheid en samenleving. Het kunstenparcours in het historische hart van Brugge verweeft de verschillende aspecten van de vloeibare stad op drie thematische lijnen: uitnodigende gastvrije ruimtes, creatieve samenwerkingsprojecten en de verbeelding van de stad.

 

Zaterdag 23 juni 2018

Verzamelen aan In & Uit Brugge (concertgebouw) om 14 u.

 

kostprijs 5 €, ter plaatste te betalen

 

VOLZET

 

Let op! Max. 20 deelnemers

 i

 

TWEEDAAGSE PARIJS

 

Door en terug met de TGV.

Dag 1: Bezoek aan de Fondation Louis Vuitton. Bezoek van de tentoonstelling & rondleiding in het gebouw (unieke architectuur). Na het bezoek gaan wij met de metro naar het Louvre : kort bezoek aan het plein met de piramide van Pei. Daarna wandeling via het Palais Royal en enkele 19de eeuwse winkelpassages naar het restaurant.

Rond 19 uur avondmaal in de Bouillon Chartier : een must voor iedere toerist.  Daarna een korte wandeling naar ons hotel in de Rue Pierre Sémard.

Dag 2 : ’s morgens bezoek aan het Musée du Moyen Age ( Musée Cluny). Dit museum ligt dicht bij de Sorbonne : hier zijn er voldoende eetgelegenheden om de lunch te gebruiken. Daarna bezoek aan en het Ile de la Cité : d.w.z. hartje Parijs.  Hier doen wij nog een mooie wandeling en nemen rond 17 uur de trein terug naar het Noorden. Aankomst in Brugge voorzien rond 21 uur.

Alle verdere inlichtingen en details via info@hetbeleefdegenot.be

Vrijdag en zaterdag 10 en 11 augustus 2018

 

kostprijs 215 € (Leden HBG: 200 €)

Inschrijven vóór 15 mei 2018 via info@hetbeleefdegenot.be en

door overschrijving van een voorschot van 100 € p.p.

 

RELIGIE & ILLUSIE

 

door Willem Styfhals, K.U.L.

 

 

Het eerstvolgend salon gaat over een kopstuk uit de 20ste eeuw: Sigmund Freud. Deze lezing wordt verzorgd door Willem Styfhals (what’s in a name? De Freudianen hebben er allicht al een dikke kluif aan). Freud ja, Freud nee. In elk geval was hij één van de meest bejubelde en tegelijk gecontesteerde persoonlijkheden van de vorige eeuw. Een charlatan volgens de enen – psychoanalyse? Een pseudowetenschap! – , een ware goeroe volgens een niet gering aantal volgelingen. Er bestaat zelfs een heuse Belgische Vereniging voor Psychoanalyse en dus ook een Société Belge de Psychanalyse.

Ik wil hier geen positie innemen want ik heb vrijwel niets van of over Freud gelezen (wel zijn biografie door Peter Gay – what’s in a name? – en die was eerder positief) en of Willem Styfhals in dit debat een stelling zal innemen, valt nog af te wachten.

Maar hoe je het ook draait of keert: Sigmund Freud, Jood, Wener en verstokt sigarenroker, was en is toch wel een van de invloedrijkste beroemdheden van onze tijd met een nauwelijks te bevatten betekenis voor de psychologie en de psychiatrie.

 

Zondag 23 serptember 2018 om 11 u.

Gemeentehuis Loppem, Dorp 1, Loppem

Toegangsprijs: 6 € - leden HBG: 4 €

 

 

 

 

lees meer...

 

 

© Copyright 2018  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Het Beleefde Genot vzw - Doornlaan 8 - 8210  Zedelgem
tel 0498 73 58 73 - www.hetbeleefdegenot.be -
info@hetbeleefdegenot.be

BTW BE 0893.747.805  - rekening IBAN: BE71 0014 8517 3969 (BIC: GEBA BE BB)

Laatst bewerkt: 03 juni 2018