Finissage

Poëziepad - Het Beleefde Gedicht

Verslag

Romantic Poet Hoewel het poëziepad in het park van Loppem onverwachts verlengd werd, is de geplande finissage op 15 september jl. toch doorgegaan.

Zoals verwacht werd het vooral een onderonsje tussen de dichters, niettemin tekenden een tiental bezoekers van buiten uit present. De deelnemende dichters kregen carte blanche om gedurende een tiental minuten hun ‘ding’ te doen. Sommigen kozen vooral voor eigen werk, anderen brachten werk van andere dichters aan.

Zo maakten we kennis met poëzie van Dominique De Ruyter, Jaroslav Seifert, Stijn De Paepe, Victor Jara, Gerrit Achterberg, Friedrich Hölderlin en Edith Södergran. Illustraties waren er van Maurits De Coen, Guido Dobbelaere, Monique Haelewyn en Angelica Kauffmann. Tussendoor zong en speelde de blinde dichter-componist-songwriter Dominique De Ruyter uit eigen werk voor ons. Hiermee eindigde officieel het poëziepad ‘Het Beleefde Gedicht’.

Voor herhaling vatbaar? Wellicht niet: ondanks de subsidies van de Gemeente Zedelgem blijft zo’n project toch een erg kostelijke zaak.


Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 12/02/2024 23:23:04.